לראות רחוק, עם רגליים על הקרקע

כסטודנטים אנחנו צריכים לראות רחוק, לתכנן את העתיד ובהחלט לבדוק מה מתאים לנו ולמה אנחנו מתחברים יותר וללכת בעקבות זה. חשוב גם להבין שהכל לגיטימי במחשבה ותכנון לעתיד. אז איך עשיתי שינוי, ולאחר שנתיים של לימודים בתואר אחד, שיניתי לתואר אחר לחלוטין, ולמה? שמי רים חנא, סטודנטית לתקשורת ויחסים בינלאומיים בשנה ג' באוניברסיטה. בין היתר אני בוגרת תוכנית מודל האו"ם באוניברסיטה ועבדתי באגף השיווק. לפני התואר בתקשורת ויחסים בינלאומיים, למדתי כימיה וביולוגיה, גם כן באוניברסיטה. לאחר שנתיים, החלטתי שהתואר לא באמת מתאים לי מבחינת עניין ואפשרויות תעסוקה, ולבסוף הגעתי למקום שאני נמצאת בו כיום, בשנה השלישית בתואר אחר, וחשוב לי להגיד לכם ששינוי זה ממש לגיטימי.
לשנות כיוון בלימודים יכול להתפס כדבר לא חיובי, אבל אם מחליטים לשנות, קודם כל צריך להבין שאתם עושים את זה עבור עצמכם. אני מאמינה שלאחר מכן יגיע האומץ לבצע את השינוי. כדאי לחשוב על כמה היבטים לפני שמחליטים לפעול. בכל הנוגע לתחום הלימודים שתרצו לעבור אליו, תחשבו מחוץ לקופסא. רפואה, הנדסה או משפטים הם לא התארים היחידים שדרכם אפשר לרכוש מקצוע, ולא רק בעזרתם אפשר להתפתח ולהגיע רחוק, אז תחשבו בגדול וביצירתיות. היבט חשוב נוסף הוא לבצע חיפוש רחב ומדוייק של התחום אליו תרצו לעבור, לפני השינוי. לבסוף אני מציעה לכם לנסות להבין דרך מה שחוויתם בתחום הקודם, מהם נקודות החוזק שלכם, ובמה תרצו לעסוק בעתיד, ביחס לכך. אם זה משהו שנשמע לכם קשה לעשות באופן עצמאי, אל תהססו להעזר בקרובים אליכם, או אחרים, שיוכלו להכווין אתכם ואולי לסייע לכם להבין במה אתם מתעניינים.
אז איך מגיעים ליעד שלכם? אני מאמינה שלכל סטודנט יש את הדרך שלו בהתמודדות עם התכנון לעתיד. תנצלו את האפשרויות להתפתח מקצועית בזמן הלימודים, כי זו התקופה בעזרתה תבנו את ארגז הכלים שלכם להמשך הדרך. חשוב לזכור שמותר גם להנות מהתהליך. החיים יכולים להשתנות בכל רגע, ואיתם גם אנחנו, אז תהנו מהדרך, ותקשיבו לתחושות שלכם, כי התחושות שלכם לא יטעו אתכם.
——
نتطلع لبعيد واجرينا عالارض
كطلاّب لازم نتطلّع لبعيد, نخطّط للمستقبل ومهم نجرِّب نفحص شو ملائم إلنا ولأَي محل إحنا عنجد مننتمي، ووقتها، منقدر نتقدم بناءًا على المحل المُناسِب إلنا, لازم نفهم إنه كل إشي منطقي ومسموح لما نفكر ونخطط لمستقبلنا. كيف أنا عملت تغيير وغيرت مسار تعليمي الأكاديمي لمجال مختلف كليا, وليش؟
إسمي ريم حنا, طالبة سنة ثالثة للإعلام والعلاقات الدولية في الجامعة العبرية بالقدس. بالإضافة، أنا خريجة برنامج نموذج الأمم المتّحدة بالجامعة وإشتغلت سابقاً بقسم الإعلام والتسويق. قبل ما أبدا مسار تعليمي الحالي, تعلمت سنتين كيمياء وبيولوجيا, كمان بالجامعة. وقررت بالنهاية إنه مش عنجد موضوع ملائم إلي من ناحية التعليم والشغل وبعد سلسلة من التخبطات والمقابلات وصلت للمحل إللي أنا فيه اليوم, ولازم أحكي إنه التغيير هذا منطقي.
تغيير إتجاه المسار التعليمي من بعض النواحي ممكن يعتبر كتغيير غير إيجابي, بس إذا قررنا نغيِّر إتجاه لازم نفهم إننا عم نعمل هذا التغيير عشان حالنا بالأول, ومن هون بتيجي الجرأة تنقوم بالتغيير عنجد. مثال على هيك, لازم نفكر بريت الصندوق بالنسبة للمسار التعليمي اللي حابين ننتقل عليه؛ الطب, الهندسة أو المحاماة مش هني بس المواضيع التعليمية الموجودة, ومش بس عن طريقهن ممكن نتقدم ونوصل لبعيد, بما معناه, نوسع افاق تفكيرنا ونفكر بشكل مبدع. وأهم نصيحة قبل اتخاذ القرار، نعمل بحث وسيع ودقيق عن المجال اللي حابين ننتقل عليه ونفهم عن طريق شو مرقنا بمجال تعليمنا السابق وتجارب حياتنا, ايش هني نقاط القوة عنّا , وبشو بدنا نشتغل .اذا بتظنوا انه بتشكو بقدرتكو لعمل هاي التحفيزات لحالكم، تترددوش بطلب المساعدة من الأقارب، الأصدقاء او مراكز وناس متخصصة بالتوجيه حسب الإهتمامات الشخصية.
كيف منوصل لهدفنا, لما الموضوع بتعلق بمسيرتنا المهنية؟ لازم الهدف يتمركز حول المجال اللي بدكم تتعلموه بحياتكم وتشتغلوا فيه, وهناك بتبلشوا ترسموا الطريق للوصول لأهدافكم. ما اتضيعوا الفرص واستغلوا كل الامكانيات بفترة تعليمكم لانه هاي هي الفترة اللي راح تزودكم بصندوق المعدات عشان تكملوا الطريق. أنا بفكر إنه كل طالب عندو طريقته في التعامل مع التخطيط للمستقبل, عشان هيك لازم نتذكر انه بنفع كمان ننبسط بهاي الطريق. ظروف الحياة ممكن تتغير بكل ثانية, وإحنا منتغير معها ! فلهيك، انبسطوا واصغو لمشاعركو, لانه هني ولا مرة بغلطوا.

הצטרפו לניוזלטר שלנו

קבלו ישירות למייל משרות חדשות, עדכונים על אירועים וסדנאות, טיפים מעולם הקריירה ועוד.

בקשה לתיאום פגישת ייעוץ קריירה

  • פגישות בזום או פרונטלית
  • אורך פגישת הייעוץ כשעה
  • הפגישות בעלות סמלית לסטודנטים/יות ובוגרים/ות
פרטים אישיים
דילוג לתוכן