Paving your way from academy research to industry – Nova’s people story

נעים מאד אנחנו נובה! 

נובה (Nova) היא יצרנית מובילה של פתרונות מטרולוגיה (מדידה) לתעשיית המוליכים למחצה.

 

החברה הישראלית, שנוסדה בשנת 1993, מעסיקה כיום יותר מ-1,100 עובדים בשמונה מדינות בעולם, נסחרת בנאסד"ק ובמדד 35 בבורסה בת"א ועובדת עם כל היצרנים המובילים בתעשיית המוליכים למחצה העולמית כמו אינטל, סמסונג ו-TSMC. האסטרטגיה של החברה מתמקדת בבניית פורטפוליו טכנולוגי מגוון והוליסטי של מערכות מתוחכמות עתירות טכנולוגיה לתהליכי בקרה המתבצעים לכל אורך שרשרת הייצור של השבבים.

במסע המקצועי של כל אחד מאיתנו אנו מגיעים לצמתי החלטה משמעותיים בהם צריך לקבל החלטה מושכלת ואנחנו רוצים לקבל אותה ממקום בטוח ועם המידע האמין ביותר.

לשם כך, כינסנו בחדר אחד את עובדי נובה בוגרי העברית כדי לשאול אותם מה הניע אותם בהחלטה לעזוב את האקדמיה ולחפש עבודה בתעשייה.

אלעד, איל, הדס, סמדר ויעל הם אנשי מחקר ואנשי המחר. פיזיקאים בהכשרתם בוגרי העברית , אשר קיבלו החלטה משמעותית בקריירה שלהם, ויצאו אל דרך חדשה: מהמעבדה של האקדמיה אל חזית הטכנולוגיה של התעשייה. היום הם איתנו בראיון בלעדי, כדי לשתף בחוויות שלהם ולדבר על הכל. בואו נשמע מה יש להם להגיד.

 

תחילת המסע הוא באיסוף מידע, מפגש עם אנשים שעובדים או עדיין באקדמיה, התנסויות, סיורים מקצועיים, קריאת מאמרים וכד. 

היטיב לדייק את זה ד"ר אייל כהן, Physisc Tech Leader, בוגר פיסיקה (מכון רקח) ומתמטיקה מוסמך ודוקטורט – פיסיקה יישומית

"כן, יש לי טיפ לאותם הפיזיקאים שמלבטים או שוקלים לעבור לתעשייה ושואלים את עצמם אם מה שהם למדו או לומדים באקדמיה באמת ישרת אותם בהמשך: סביר להניח שרוב מה שאתם עוסקים בו, לא תמצאו בדיוק את תחום העבודה שעוסק בדבר הספציפי הזה. אבל הייתי ממליץ שתנסו תמיד להסתכל על אילו  כלים ומיומנויות אתם רוכשים- זה הדבר המשמעותי. אני גם מציע לכם, במידה ואתם  רוצים לפרוח עכשיו, עם העבודה או עם הדוקטורט, להמשיך לתעשייה מיד בסיום הלימודים או בעתיד: את המחקר שלכם, את הנושא הספציפי שתבחרו, תחקרו לפי העניין שלכם ותראו שאתם זוכים לאורך הדרך לכלים שהם באמת שימושיים. אם זו היכולת לבנות Set-Up, אם זו היכולת לעבד נתונים, אם זו היכולת לנהל מחקר עצמאי וכו'. אלה הדברים החשובים באמת אותם אתם לומדים היום בתואר" 

 

ד"ר אלעד שלייפר,Project Team Lead  , בחר להתייחס גם לפאן המחקרי בשאלת ההתלבטות:

כשנמצאים בגבעת רם, האקדמיה היא אזור הנוחות שלנו והעולם "בחוץ" פחות מוכר ולכן לפעמים מרתיע. שמעתי בעבר ש"המחקר נמצא אך ורק באקדמיה", זו דעה שאני לא מסכים איתה, ומה שקסם לי ואליו שאפתי זה להיות Hands-On  על המחקר בלי כאב ראש של גיוס גרנטים ותקציבים. נובה אפשרו להמשיך את העשייה  ואת החדווה המחקרית עם מעטפת של משאבים.

ד"ר יעל קורצויג שגב, Physicist , PhD. from Applied physics school במהלך התואר השני עשיתי מחקר מרתק, עבדתי על פיתוח ומחקר של מכשיר חדשני אבל רציתי לראות את האימפקט שלו במיידי, לראות איך אני תורמת לעולם. חיפשתי מקום בו אוכל להרגיש ולראות את האימפקט ולהרגיש משמעותית. 

 

אז קיבלתם את ההחלטה המשמעותית ומצאתם את העבודה הראשונה שלכם . – האם המעבר עמד בציפיות שלכם?

דורה חולמיאנסקי Algorithm Scientist , מוסמך בפיסיקה: אני חיפשתי שילוב של שלושה פרמטרים: היכולת להימצא בסביבה חברתית טובה המכבדת את הזמן הפרטי של העובדים, להימצא בסביבה שמאפשרת התקדמות מקצועית וכמובן, לעבוד עם אנשים טובים 

הדס ענבר, System Engineer  מוסמך בפיזיקה יישומית : בדיוק, דורה הגיעה לכאן בהריון מתקדם, וקיבלו אותה לעבודה – שזה בעיניי אומר משהו ממש טוב על החברה ואפילו מראה שהפרמטרים שדורה ציינה קיימים בפועל. ואני אישית מעבר לעובדה שהכרתי כמה אנשים שעובדים בחברה בחרתי להגיע בגלל האנשים והאימפקט (אל מול הצעות אחרות שהיו לי) 

יעל: מבחינתי, יש ריגוש עצום, לראות את המכשירים עליהם אנו עובדים בשימוש יומיומי, בשוק, משנים חיים. עבורי, הריגוש הזה גדול יותר מלשבת במעבדה ולדעת שמתפרסם מאמר שלקחתי בו חלק. 

 

במה שונה העבודה ב- Nova?

סמדר: מבחינה מקצועית, כמו במקומות אחרים, יש משימות שצריך לבצע ויש פרויקט שצריך להישאר במסגרת שלו, אבל בכל משימה או פרויקט יש חופש ויצירתיות, ואת האפשרות לטפח אותם לכיוונים שאני מביאה איתי. תמיד יש מקום להמציא דברים חדשים וכל רעיון חדש יכול לבוא מהעובדים ואפילו להגיע למקומות שבאמת משתמשים בו!  

אלעד: אחד הדברים שמראים ספציפית כמה Nova היא חברה שמעודדת טכנולוגיה, זו תחרות החדשנות  השנתית לכלל עובדי החברה, תחרות שקוראת לכל העובדים להציג רעיונות מחקריים חדשים. זה ב- DNA של החברה לעודד מצוינות, רעיונות מקוריים, חשיבה מחוץ לקופסא לצד חשיבה על פיתוח וטכנולוגיה. זה לא טריוויאלי וזה לא קורה בהרבה חברות. מה שיותר מדהים שחלק ממוצרי החברה נולדו כתוצאה מאותם רעיונות

הדס: אנחנו מפתחים את המכונות שלנו והרבה מהטכנולוגיות שאנחנו עובדים עליהם כיום, נראה אותם עוד 8-5 שנים מיושמות בכלים של נובה. אבל יש לא מעט מקרים שבהם אני עושה משהו שעוד חצי שנה ישפר את המכונה! לפעמים זה תוצר שיגיע לידי ביטוי תוך זמן קצר כי יש דד-ליין של כמה חודשים, או שיש בעיה כרגע במכונה שנמצאת אצל לקוח וצריך לפתור את זה- תהליך מציאת הפתרון הוא בעצם מחקר לכל דבר. כל אתגר או בעיה שצצים הם בעצם כמו חידה שצריך לפתור ואנחנו צריכים, למצוא את הפתרון הייחודי לכל הדבר הזה- פתרון שאין באף חברה אחרת. ואני חושבת שיש לזה ערך מאוד גדול כשאנחנו פותרים את הבעיה- ולא רק שאנחנו פותרים אותה, זה גם מגיע למכונה שעובדת ומייצרת צ'יפים שניתן להשתמש בהם בכל מקום. בסופו של דבר, הפתרון שאני יצרתי מגיע לכל מקום. זה באמת עובד ואני חושבת שזה מדהים.

 

לסיום שאלנו את הפיזיקאים.יות שלנו מה עוד חשוב במסע למציאת התפקיד והחברה האידיאלים?

אלעד: אני חושב שהתרבות הארגונית היא חשובה ושהי Walk the talk  בחיי היום יום. אני יכול לדוגמא לדבר עם כולם בקפה, בכל דרג בחברה, ואני יודע שיתייחסו לדעה שלי ברצינות. אנחנו חלק מהמטה ולא מונחתות עלינו החלטות אלא אנחנו יכולים להיות שותפים ולהשפיע., תמיד הרגשתי שיש כאן התנהלות שאני מכנה "סטארט-אפית – משפחתית" וזה מה שקוסם לי. אני חמש שנים ב- Nova, וכיף לי וטוב לי לבוא כל יום לעבודה, וזו כנראה אחת הסיבות לכך. 

יעל: אני מסכימה, Nova אמנם כבר לא חברה קטנה, אבל היא מקום למי שאוהב אווירה חברתית ומשפחתית- תחושה שלפעמים נעלמת כשאתה חלק מחברה גדולה עם HQ  בחו"ל. . אם היום, אלעד (שלייפר) שעכשיו עובד בפיתוח חושב על רעיון – אז הוא קופץ בהמשך המסדרון לחטיבת המחקר, והוא יכול לממש דברים שהם מאוד עמוקים. אם לשלייפר יהיה רעיון פגז, יגידו לו "סבבה, קח 70% מהמשרה שלך ותפתח את הרעיון". אני חיפשתי מקום שיאפשר לי לפתח ולממש את הכישרונות שרכשתי ובעיניי מה שקורה ב- Nova הוא אופטימלי.

 

מעורר השראה! תודה רבה לפיזיקאים הבכירים של Nova על השיתוף, תודה לסטודנטים על שיתוף הפעולה, על השיח והשאלות החשובות ששאלתם.   

הצטרפו לניוזלטר שלנו

קבלו ישירות למייל משרות חדשות, עדכונים על אירועים וסדנאות, טיפים מעולם הקריירה ועוד.

בקשה לתיאום פגישת ייעוץ קריירה

  • פגישות בזום או פרונטלית
  • אורך פגישת הייעוץ כשעה
  • הפגישות בעלות סמלית לסטודנטים/יות ובוגרים/ות
פרטים אישיים
דילוג לתוכן